IOS14 update - het einde van adverteren op social media?
02 februari 2021 
2 min. leestijd

IOS14 update - het einde van adverteren op social media?

In de Social Media Community van AHcademy komen mensen samen die geld (gaan) verdienen d.m.v. social media en op zoek zijn naar like-minded mensen om mee te connecten.

Iedereen helpt elkaar verder, deelt tips en tricks en zorgt ervoor dat we kunnen leren van elkaars fouten. 

Ook krijgen leden van de community gratis toegang tot alle online masterclass trainingen van AHcademy. Hoe gaaf is dat!

Wil jij de community graag joinen? Dat kan via de volgende link; advertisingheroes.ahcademy-social-media-community


De Podcast luisteren!

Je hoort er nog bijzonder weinig over, maar het gaat de huidige manier van veel adverteerders compleet omgooien: de nieuwe update van Apple.

Apple heeft de privacy van haar gebruikers altijd belangrijk gevonden, maar veel adverteerders vinden het nu toch echt een stap te ver gaan. Vooral onder zzp’ers en het MKB is er onrust ontstaan. En dat is helemaal niet zo gek!

Door het nieuwe beleid is het verzamelen en delen van bepaalde gegevens niet meer toegestaan, tenzij de gebruiker hier expliciet toestemming voor geeft. Uit tests is gebleken dat maar liefst 90% van de gebruikers hier geen toestemming voor geeft.

HELP! Ik wil direct de oplossing!

Gewoon even verder lezen 😉

Wat houdt de nieuwe iOS update in? 

Dit houdt dus in dat het ‘tracken’ en ‘retargeten’ van deze mensen niet meer mogelijk is. Mogelijkheden om advertenties te personaliseren worden enorm beperkt. Het is goed mogelijk dat bedrijven of adverteerders die op deze manier hun advertenties runnen dit niet langer op deze wijze kunnen uitvoeren.

Niet alleen voor adverteerders heeft dit gevolgen.

Ook voor gebruikers kan het nadelig zijn.

Pop-up 

Bij elke app die gedownload wordt op een iOS device komt er een pop-up in beeld. Er wordt dan gevraagd of de desbetreffende app de gegevens van die gebruiker mag tracken en gebruiken om gepersonaliseerde advertenties te tonen.

Adverteerders zijn bang dat nóg meer mensen geen toestemming zullen geven door deze vervelende pop-ups.

Nee!!!

9 van de 10 mensen zeggen hier dus NEE op. Het wordt adverteerders nu knap lastig gemaakt om hun ideale doelgroep te vinden. Zo zullen ’gratis-app’ ontwikkelaars, die voorheen hun inkomsten haalden uit ‘in-app-aankopen’,  nu misschien moeten overstappen op een ander verdienmodel. Zo zullen zij misschien apps, die voorheen altijd gratis waren, nu betaald moeten aanbieden om toch genoeg omzet te kunnen behalen.

Hoe zit het met LinkedIn en Google?

Als je een beetje onderzoek doet op internet zie je vooral veel titels als ‘Facebook ruzie met Apple’, ‘Apple maakt het Facebook erg lastig’ of ‘Apple gooit roet in eten Facebook’… Hoe zit het dan met andere kanalen zoals Google en LinkedIn?

Bij Google en LinkedIn ligt het probleem vooral bij de ‘retargeting-campagnes’. Voor kleine bedrijven kan dit een probleem zijn. Er moet dus een andere manier gevonden worden om deze doelgroep opnieuw te bereiken. Voor grote bedrijven is het probleem iets minder groot. Zij maken vooral gebruik van de ‘Opgeslagen doelgroepen’.

Dè oplossing

De oplossing is…de zogenaamde Conversion API. In plaats van bijvoorbeeld Facebook ga je zelf de data verzamelen.

Meer hierover in deze podcast of tijdens de live-sessie met Koen van de Weteringen op vrijdag 5 februari om 16:00 uur live via één van de volgende links: “

YouTube: www.youtube.nl/advertisingheroes/live

Facebook: www.facebook.com/AdvertisingHeroes/live

of gewoon via mijn persoonlijke LinkedIn-profiel (Jacarrino)

Over de schrijver
Over Jacarrino Sinds 2000 al lekker bezig in de marketing. Van 2001-2009 als retailmarketeer van 350 winkels, van 2009-2012 leuke dingen gedaan als copywriter (=een verkoper achter een keyboard) en van 2012 iedere dag aan het spelen in mijn bedrijf Advertising Heroes. Deze naam ken je misschien van de Apple Marketing Top 10 Podcast 'Jacarrino's Advertising Heroes'. Daarbij geloof ik dat ieder een eigen marketing-geluid heeft. Vandaar dat ik in 2022 de AHcademy Online Marketing Community ben gestart voor ondernemers en experts. Naast onafhankelijke antwoorden op je vragen (er wordt niets verkocht in de community) heb je ook toegang tot heel wat trainingen. Een snoepwinkel voor iedereen die meer wil weten over de marketing voor zijn of haar bedrijf.
Reactie plaatsen