Deze software gebruik ik voor het professioneel livestreamen!
30 juni 2022 
in Tips
3 min. leestijd

Deze software gebruik ik voor het professioneel livestreamen!

Zoals je misschien weet ga ik iedere week een paar keer live op de social media kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube. Zowel voor ‘reguliere’ livestreams als voor mijn podcasts.

Hiervoor gebruik ik een soort online tv-studio. Superhandig en makkelijk in gebruik! 

Daarom krijg ik best vaak de vraag: ‘Jacarrino, met welk programma doe je dit precies’?

Voordat ik deze vraag ga beantwoorden, wil ik met je duiken in ..

de voordelen van livestreamen. 

1. Nog een groter bereik!

Social media kanalen zijn dol op livestreams. Sterker; jouw volgers krijgen in de meeste gevallen een seintje zodra je live gaat. En wist je dan 8 van de 10 mensen voorkeur geeft aan video in plaats van geschreven content? (bron: Hubspot)

2. Interactie-booster

De kijkers kunnen meteen vragen stellen aan jou en je medepresentatoren. En hoe meer er wordt gereageerd, des hoger je bereik weer wordt!

3. Betaalbaar!

Waar je anders een zaaltje zou moeten huren, kun je nu direct live gaan en je volgers bereiken. Voor een paar tientjes per maand heb je al toegang tot geweldige stream-software.

4. Authentiek

Voor mij de meest belangrijke reden. Authenticiteit is de marketing-magneet van de laatste jaren. Alles wat fake en ‘voorbedacht’ overkomt, zal het marketingslagveld verliezen.

5. Leuk

Als je er eenmaal mee begint, wil je niet meer terug. En leuk is het begin van goed ;-)

Wat ik verwacht van een SuperStreamingSoftware

Voor mij was het ook een zoektocht. Ik was namelijk op zoek naar een manier waarbij ik

  • met één druk op de knop op de diverse social media kanalen live kon gaan.
  • voor iedere klant een eigen omgeving kon maken. Dus met een eigen intro/outro/logo en de kleuren en afbeeldingen van hun huisstijl.
  • in één oogopslag alle live-chats kon zien van de diverse social media kanalen van een livestream.
  • een soort tv-studio kon creëren. Dus met verschillende camera lay-outs en overlays.
  • zelf kon kiezen met welke camera en microfoon ik live zou gaan

Daarbij heb ik heel wat pakketten met elkaar vergeleken, maar wat mij betreft steekt Restream er met kop en schouders bovenuit.

De belangrijkste functie van Restream


Start with Studio

De manier om in één keer professioneel live te gaan via de diverse social media kanalen. Sinds kort is het zelfs mogelijk om de uitzending live op je website te laten zien. Voor iedere klant/uitzending heb ik een eigen omgeving/ online tv-studio. Echt geweldig!

Set-up for OBS/ZOOM

Dit programma werkt ook samen met OBS. Dit is open-source software om allemaal verschillende scenes aan te maken. Hier vertel ik ook meer over in de training ‘Hoe Produceer ik een SuperPodcast’. Deze videotraining is exclusief voor de leden van de Marketing Online Community


Stream a video-file

Hiermee kun je een voor opgenomen video uitzenden alsof het live is! 

Schedule Event

Hiermee kun je een voor opgenomen video plannen. Deze wordt dan op de gewenste datum en tijdstip uitgezonden alsof het live is!

Record Only

Misschien wil je niet direct live gaan, maar het gesprek eerst opnemen. Dit kan met deze optie. 

Ook makkelijk 


Eén titel en omschrijving voor alle kanalen

Je hoeft maar in één keer de titel en omschrijving in te vullen. Restream zorgt ervoor dat die tekst op de gewenste platformen wordt gecommuniceerd bij de livestream.

Uitnodigen presentatoren

Je kunt gewoon een linkje mailen naar de medepresentatoren. Je kan dan live met deze personen de uitzendingen verzorgen. 

Videootje laten zien

Heb je een voorgenomen video die je wilt laten zien? Het kan gewoon via de live-stream

Meer weten over Restream? Klik dan hier 

Of word lid van de Jacarrino’s Ahcademy Online Marketing Community

In de masterclass ‘Produceer een SuperPodcast’ tref je instructie-video’s aan voor het gebruik van deze software. 

De Jacarrino’s AHcademy Online Marketing Community heeft nog veel meer gratis Online Trainingen. En je hebt direct toegang tot de community waar je allerlei online marketing gerelateerde vragen kunt stellen. En we hebben zelfs een app, zodat je altijd je marketing troepen bij de hand hebt! 

De investering? Slechts €25,- per maand! 

Meer informatie of direct aanmelden: www.ahcademy.nl 

Over de schrijver
Over Jacarrino Sinds 2000 al lekker bezig in de marketing. Van 2001-2009 als retailmarketeer van 350 winkels, van 2009-2012 leuke dingen gedaan als copywriter (=een verkoper achter een keyboard) en van 2012 iedere dag aan het spelen in mijn bedrijf Advertising Heroes. Deze naam ken je misschien van de Apple Marketing Top 10 Podcast 'Jacarrino's Advertising Heroes'. Daarbij geloof ik dat ieder een eigen marketing-geluid heeft. Vandaar dat ik in 2022 de AHcademy Online Marketing Community ben gestart voor ondernemers en experts. Naast onafhankelijke antwoorden op je vragen (er wordt niets verkocht in de community) heb je ook toegang tot heel wat trainingen. Een snoepwinkel voor iedereen die meer wil weten over de marketing voor zijn of haar bedrijf.
Reactie plaatsen