Inspirerende boeken voor in je vakantiekoffer
13 juli 2022 
in Tips
9 min. leestijd

Inspirerende boeken voor in je vakantiekoffer

In de regio waar ik woon beginnen vanaf volgende week de schoolvakanties. Ik hoor de mensen om mij heen al praten over deze komende vakantie. Mijn standaard-vraag aan deze vakantievierders: ’Welke boeken neem je mee in je koffer?’

Persoonlijk ben ik niet echt een liefhebber van vakantie, hier heb ik ook al eerder een podcast over gemaakt met de zeggende titel ‘Bah, Vakantie’ 

Als ik dan toch een weekje vakantie vier, dan neem ik altijd een paar inspirerende boeken mee. Dit kan gaan over zelfontwikkeling, marketing en management. Zoals je wellicht weet presenteer ik ook een BoekenPodcast waarbij ik iedere zondag een boek lees en de vrijdag daarop bespreek met de desbetreffende auteur.  Ondertussen ben ik inmiddels aanbeland bij nummer 137 van deze Podcast, dus genoeg pareltjes om uit te kiezen.

Maar wat is nu een lekker vakantieboek?

Leest lekker weg

Niets is zo vervelend om een boek te lezen die moeilijk is geschreven. Je mag best wel even stilstaan bij een pagina omdat het je pakt of inspireert, maar niet omdat je de pagina vijf keer opnieuw moet lezen om te begrijpen wat de auteur nu precies bedoeld.

Lees over een onderwerp wat je op dit moment echt interesseert.

Vraag jezelf eens af  welke onderwerpen je op dit moment bezig houdt. Dan is juist dat boek die dit onderwerp bij de horens vat op dit moment de absolute aanrader.

Wissel dikke en dunne boeken met elkaar af

Je voornemen is misschien om juist dat éne dikke boek te lezen die al heel lang in je boekenkast staat te verstoffen. Maar je hebt ‘m niet gelezen voor een reden. Vakantie is ontspanning, ook voor je brein. Misschien moet je lees-brein even worden opgewarmd door eerst een dun boekje te lezen?

Past het in je koffer?

Wij Nederlanders zijn kampioenen om bijna onze hele inboedel mee te nemen naar de vakantiebestemming. Wil je echt heel veel boeken lezen, dan raad ik je een ereader aan. Zelf ben ik ontzettend blij met de KoboPlus. Naast een lampje in het scherm (heel handig voor het lezen onder de sterrenhemel) kun je met je smartphone een boek uitzoeken in de Kobo store (soort Netflix abonnement). Binnen een paar seconde staat deze dan op je reader.  Bekijk 'm hier

Lezen met je ogen dicht!

Dit kan! Gewoon via je oordopjes van je smartphone. Luister een audioboek via bijvoorbeeld KoboPlus of een Podcast die over het boek gaat. Zie bijvoorbeeld op deze pagina alle boeken die ik heb besproken met de auteur, met een knop naar de desbetreffende podcast!

Deze boeken kan ik je aanraden!

Last but not least de Top 10 zomerboeken in willekeurige die ik je aanraad om te lezen tijdens je vakantie. Daarbij ook een link naar de boekbespreking met de desbetreffende auteur. Deze gesprekken duren gemiddeld een uurtje en gratis te beluisteren via alle populaire podcast-apps zoals Spotify en Apple Podcast. Dus prima tijdens het bakken onder de zon :-)

Flippo en het spel om de knikkers


'Flippo en het spel om de knikkers' is het schokkende, waargebeurde en allesomvattende verhaal van Hans Zandvliet. Met het ontketenen van een jarenlange wereldwijde rage vergaart hij in de jaren negentig tientallen miljoenen en leeft als een vorst op zijn landgoed in Wassenaar als buurman van koning Willem-Alexander.

In dit krankzinnige, zakelijke avontuur leiden onbetrouwbare zakenpartners, starre onmenselijke bankiers, de kleine lettertjes in een verzekeringspolis en een natuurramp naar een catastrofale ontknoping en belandt hij volledig berooid in de bijstand. Een huiveringwekkend verhaal met nieuwe onthullingen.

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen.

Macht aan de aardige mens


In 'Macht aan de aardige mens' van Pacelle van Goethem ontdek je de stijlen van overtuigen en de geheimen van onweerstaanbare mensen. Overtuigingskracht lijkt iets waarmee je geboren moet zijn; iets voor Gandhi en de Obama’s. Maar overtuigen volgt zijn eigen logica, en charisma heeft best practices. Pacelle van Goethem beschreef in haar bestseller ‘IJs verkopen aan eskimo’s’ hoe overtuigen werkt. ‘Macht aan de aardige mens’ bevat het deel daaruit over overtuigingskracht.

Er zijn geweldige ideeën die nooit gehoord worden. Briljante mensen die niet begrepen worden. En een grote mond die kan winnen met een minder goed plan. Klaar ermee! Tijd voor de sympathieke, weldenkende mens. De wereld zit te springen om goede ideeën. En goede ideeën vragen al je overtuigingskracht. Je hebt het in je, dus waarom zou je het niet gebruiken?

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen

Niet te breken


De best getrainde militair van Nederland vertelt wat hij heeft meegemaakt én wat hij daarvan heeft geleerd en helpt je zo met jouw persoonlijke ontwikkeling. Hij had de mooiste baan, de ultieme jongensdroom: teamleider bij de Special Forces. Vechten, schieten, duiken, uit vliegtuigen springen, uit onderzeeboten ontsnappen. Een James Bond-film maar dan echt. Na een succesvolle carrière van zestien jaar vertelt Sander Aarts, de best getrainde militair van Nederland, wat hij allemaal heeft meegemaakt én wat hij daarvan heeft geleerd.

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen

Mijn vriend Spider-Man


Journalist Michael Minneboo weet alles van Spider-Man en is al dertig jaar fan.

Naast zijn persoonlijke verslag gaat Michael Minneboo in gesprek met filosoof Ad Verbrugge, rouwdeskundige Daan Westerink, mediawetenschapper Dan Hassler-Forest, fancultuurexpert Linda Duits en stripmaker Steven de Rie. Aan bod komen kwesties als: Welke levenslessen kun je leren van Spider-Man-verhalen? Mijn vriend Spider-Man biedt een persoonlijke en luchtige kijk in de wereld van de fan en een blik achter de schermen bij uitgeverij Marvel. De biografie van Peter Parker en een overzicht van de beste Spider-Man-verhalen ontbreken uiteraard niet.

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen

Nummer 1 - Zo word je de bekendste naam in je markt en krijg je klanten voor het leven


Hoe pak je jouw marketing goed en sprankelend aan?

Wil je weten

• hoe je kapt met brave marketing waardoor klanten geeuwend afhaken?

• hoe je nieuwsbrieven schrijft die je klanten hilarisch vinden maar die je concurrenten niet durven te schrijven?

• hoe je klanten charmeert tot op het bot door meer personality in je copywriting te leggen?

• hoe je een sterrenstatus creëert met een minimaal marketingbudget?

• hoe je boeken, trainingen en andere content verslavend maakt?

• hoe je geen klanten meer krijgt, maar volgelingen?

Dan is dit nieuwe boek van Aartjan van Erkel een absolute aanrader!

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen

Profit First


Hoe zou het zijn als winst niet langer een resterend bedrag is dat aan het eind van het jaar hopelijk overblijft? Als het in plaats daarvan een bedrag is dat je bij iedere euro die binnenkomt veiligstelt? Zodat je meer winst maakt, meer overhoudt, meer kunt investeren, meer inzicht hebt, betere keuzes kunt maken en meer rust ervaart? Met dit boek geven Mike Michalowicz en Femke Hogema je de tools om dit zelf te realiseren.

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen

Winstgevende plannen


Ondernemerschap draagt de belofte van vrijheid in zich. Vrijheid om je eigen tijd in te delen, je eigen klanten te kiezen en je eigen geld te verdienen. Maar die vrijheid blijkt voor veel ondernemers onbereikbaar. Ze moeten te hard werken voor te weinig geld en winst is meestal niet iets wat gepland wordt. Ondernemers richten zich op dat waar ze goed in zijn en hopen dat de winst vanzelf volgt. Maar dat is zelden het geval, met stress, echtelijke ruzies en slapeloze nachten tot gevolg.

Hoe zou het zijn als winst iets is waar je invloed op hebt en wat je kunt managen? Zodat je wel die vrijheid ervaart waarnaar je verlangt en je de impact kunt maken die je voor ogen had?

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen

Hoe je de beste versie van jezelf wordt


De beste versie van jezelf worden, wie wil dat nou niet? Je wilt eruit halen wat erin zit. Elke dag beter. De sleutel vinden naar zo veel mogelijk geluk, succes en liefde. Toch?

Als je jezelf hierin herkent, dan gaat dit boek van auteur Raymond De Looze je nogal teleurstellen. Er is namelijk geen versie van jezelf, en al helemaal geen beste. Het is nog erger, want het streven naar jouw beste versie kan je behoorlijk in de weg zitten.

Het goede nieuws? Je kunt jezelf wel continu ontwikkelen en in beweging blijven. In dit boek lees je hoe je dat doet en wat het je oplevert. Zonder pasklare antwoorden of doe-wat-ik-zeg-lijstjes, maar met confronterende vragen die je een nieuw perspectief opleveren.

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen

Ik kies voor mijn talent


Talent hebben betekent dat je een gave of aanleg hebt om ergens erg goed in te worden. Maar enkel dat volstaat niet. Daarvoor is het nodig je talent ‘in actie’ in te zetten: te ontdekken met welk gedrag je je sterktes in de verf zet, en in welke context je talent kan bloeien.

Met Ik kies voor mijn talent leer je:
- Je unieke talentenprofiel kennen, maar ook hoe je je talenten en sterktes kunt overdrijven.
- Hoe goed omgaan met je talent je doet groeien, je beter laat samenwerken en je meer energie oplevert.
- En dat zowel in je baan als in je persoonlijke leven.

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen

Leven zonder Stress


Wat als je alles hebt en toch niet gelukkig bent? Je hebt een goedbetaalde baan, een mooi huis, een dikke auto, verre vakanties en toch schijnt de zon niet meer. Patrick Kicken merkte na meerdere burn-outs dat hij zijn ideeën over 'succes' grondig moest bijstellen. Toen zijn droombaan eenmaal verleden tijd was, begon hij met een podcast om te leren over geluk en zingeving.

Zijn podcast 'Leven Zonder Stress' werd een zoektocht naar antwoorden over geluk, liefde, zelfvertrouwen, geld, angst, stress en rust. Daarvoor interviewden hij honderden experts, onder wie Byron Katie, Eckhart Tolle, Guido Weijers en Lisette Thooft. In dit boek, waarin zijn gevoel voor humor zéker niet ontbreekt, deelt hij deelt inzichten uit die gesprekken.

Klik op deze link voor de podcastlinkjes, de video en de link om dit boek te bestellen

Heb je nog meer aanraders, Jacarrino?

Zoals ik in het begin al schreef, raad ik je ook aan om een boek te lezen over een onderwerp wat nu voor jou actueel is.

Als je klikt op deze link, dan zie je alle boeken die ik zelf heb gelezen en besproken met de desbetreffende auteur.

Alvast heel veel lees en/of luisterplezier. En een fijne vakantie gewenst!


Over de schrijver
Over Jacarrino Sinds 2000 al lekker bezig in de marketing. Van 2001-2009 als retailmarketeer van 350 winkels, van 2009-2012 leuke dingen gedaan als copywriter (=een verkoper achter een keyboard) en van 2012 iedere dag aan het spelen in mijn bedrijf Advertising Heroes. Deze naam ken je misschien van de Apple Marketing Top 10 Podcast 'Jacarrino's Advertising Heroes'.Daarbij geloof ik dat ieder een eigen marketing-geluid heeft. Vandaar dat ik in 2022 de AHcademy Online Marketing Community ben gestart voor ondernemers en experts. Naast onafhankelijke antwoorden op je vragen (er wordt niets verkocht in de community) heb je ook toegang tot heel wat trainingen. Een snoepwinkel voor iedereen die meer wil weten over de marketing voor zijn of haar bedrijf.
Reactie plaatsen