1 ding wat mijn business heeft veranderd
07 oktober 2020 
3 min. leestijd

1 ding wat mijn business heeft veranderd

In de Social Media Community van AHcademy komen mensen samen die geld (gaan) verdienen d.m.v. social media en op zoek zijn naar like-minded mensen om mee te connecten.

Iedereen helpt elkaar verder, deelt tips en tricks en zorgt ervoor dat we kunnen leren van elkaars fouten. 

Ook krijgen leden van de community gratis toegang tot alle online masterclass trainingen van AHcademy. Hoe gaaf is dat!

Wil jij de community graag joinen? Dat kan via de volgende link; advertisingheroes.ahcademy-social-media-communityEen aantal jaar geleden las ik het boek ‘1 Ding’ van Gary Keller en Jay Papasan.

Ik begreep de content (het boek), maar vond het lastig om het in mijn eigen context te plaatsen. Het boek gaat namelijk over 1 ding wat je leven, zowel privé als zakelijk, helemaal kan veranderen.

‘Zij die zich op slechts één ding tegelijk richten, zullen slagen in deze wereld. – Og Mandino

In het boek komen voorbeelden voorbij als Kentucky Fried Chicken; zij staan bekend om hun gefrituurde kip. Of Google, die het “zoeken” als hun ding heeft gemaakt.

Ik begreep de boodschap. Ik ben eigenaar van het reclamebureau ‘Advertising Heroes’ met verschillende opdrachten en dus verschillende expertises. Maar is dit mijn éne ding; creativiteit?

Op een organische manier is mijn bureau getransformeerd naar een ‘Social Media’ bureau. Met Advertising Heroes maken we geweldige social media campagnes en met AHcademy leren we ondernemers en professionals hoe je deze zelf maakt.

Maar is ‘Social Media’ nu mijn ding?

Moest ik kiezen voor bijvoorbeeld alleen Facebook- of LinkedIn marketing? Door de kennis die ik van beide platformen heb, kan ik zeggen dat ze enorm op elkaar lijken met betrekking tot de structuur en gereedschappen. Dus voor het kiezen tussen één van beide platformen zou ik in mijn eigen ondernemersvoet schieten.
Nb: LinkedIn is echt een kopie geworden van Facebook, wat het leven van een social media marketeer een stuk makkelijker maakt 😉

EUREKA!
Tijdens de ontwikkeling van mijn AHcademy is het kwartje gevallen over het éne ding wat mijn bedrijf compleet heeft veranderd. Wat gezorgd heeft voor “Succes”.

Het gaat namelijk niet alleen over je producten, diensten of gekozen vak.

Het éne ding gaat ook over je proces.

Ik had de campagnes van mijn cliënten opnieuw bestudeerd en kwam erachter dat iedere succesvolle campagne gebruik maakt van één of meerdere van onderstaande bouwstenen:

  • Een goed plan/ strategie
  • Een “eigen” insteek. Dus je eigen creatieve sausje
  • LinkedIn Social Selling
  • LinkedIn Advertising
  • Facebook Advertising
  • Nieuwsbrief marketing
  • Een converterende website
  • Podcasting
  • Webinars
  • Online trainingsmodule of besloten forum voor zijn of haar cliënten

Ik maak voor AHcademy gebruik van een aantal van deze bouwstenen die ik op de juiste volgorde plaats en houd dit vol. Week in, week uit. Zonder afleiding, maar met pure focus. Soms tot vervelends toe.

Eén snelweg voor mijn eigen “succes”. Mijn eigen “proces”.

Via AHcademy laat ik mijn cursisten eerst snuffelen aan alle bouwstenen. Vervolgens selecteren we de bouwstenen voor hun business en plaatsen deze op de juiste volgorde. Om van een lead uiteindelijk een klant te maken!

Top; nu heb ik de context gevonden voor deze content; het proces! En door dit éne belangrijke inzicht hebben zowel ik als mijn cliënten betalende klanten vanuit Social Media.

Maar een proces is niet voldoende. Het gaat ook om je mindset aan het begin van en tijdens deze reis.

7 MindReSets

Daarom heb ik de 7 MindResets-webinar ontwikkeld. Hierin bespreek ik 7 inzichten die jouw beeld over Social Media compleet zal veranderen. Wat je nu kunt laten en wat je meteen zou moeten doen. Succes heeft niets te maken met discipline. Een passage uit het boek “1 Ding”:

‘Wees geen gedisciplineerd iemand. Wees iemand met een ijzersterke gewoonte en maak gebruik van selectieve discipline om die te ontwikkelen.’

Oftewel wat Josh Billings al zei: ‘Wees als een postzegel: houd je aan één ding vast tot je er bent’.

Wil je meer weten over mijn 7 MindResets om geld te verdienen VIA social media? Meld je dan nu aan voor mijn gratis webinar. Na dit webinar ga je echt anders tegen je eigen social media marketing aankijken…

Meld je aan: https://7mindresets.ahcademy.nl


Over de schrijver
Over Jacarrino Sinds 2000 al lekker bezig in de marketing. Van 2001-2009 als retailmarketeer van 350 winkels, van 2009-2012 leuke dingen gedaan als copywriter (=een verkoper achter een keyboard) en van 2012 iedere dag aan het spelen in mijn bedrijf Advertising Heroes. Deze naam ken je misschien van de Apple Marketing Top 10 Podcast 'Jacarrino's Advertising Heroes'.Daarbij geloof ik dat ieder een eigen marketing-geluid heeft. Vandaar dat ik in 2022 de AHcademy Online Marketing Community ben gestart voor ondernemers en experts. Naast onafhankelijke antwoorden op je vragen (er wordt niets verkocht in de community) heb je ook toegang tot heel wat trainingen. Een snoepwinkel voor iedereen die meer wil weten over de marketing voor zijn of haar bedrijf.
Reactie plaatsen